Ik vond het mooier en strakker om een aluminium schuifpui


Waarom hebben jullie voor een schuifpui gekozen?
Ik vond het mooier en strakker om een aluminium schuifpui te nemen dan deuren of normale kozijnen, en het paste beter bij de woning en de uitbouw die we voor ogen hadden. We hadden altijd een deur, een kleine deur naar de tuin toe met een aantal vaste ramen. Het was duidelijke dat we een schuifpui wilden dit is ook meegenomen in het ontwerp van de architect. En we houden ook van een strakke moderne uitstraling. We waren al veel bij mensen thuis geweest die ook aan het verbouwen waren of nieuwbouw aan het realiseren waren, en zij hadden vaak ook een schuifpui in plaats van de traditionele deuren voor een uitbouw die vaak gebruikt worden.

We zouden eerst voor een houten schuifpui gaan, want we hadden hiervoor in de oude situatie ook houten deuren en kozijnen in ons huis zitten. De vorige leverancier waar we eerst mee in zee zouden gaan heeft toen gemeld dat de hoogte van een houten schuifpui in 3 meter hoog niet kon in hout. Toen moesten we wel over gaan naar aluminium. We zijn toen gaan kijken om ons heen bij andere mensen en in showrooms hoe een aluminium schuifpui er precies uitziet en wat hier de mogelijkheden in zijn. We waren achteraf blij dat door de hoogte van de schuifpui dit niet in hout kon, want daardoor zijn wij op andere mooiere ideeen gekomen.

En het eindresultaat is met deze monorail schuifpui en verlijmde ruiten daardoor zeer mooi geworden dit is een idee van de adviseur bij schuifpuionline.

Hoe zijn jullie bij schuifpuionline gekomen?
Schuifpuionline heeft bij ons ooit een dakraam geplaatst op de slaap kamer en ook later dubbel glas geplaatst ter vervanging van enkel glas. Ik ken het bedrijf al van de tijd dat ik werkte in Zwolle.

Wie heeft u op ideen gebracht?
We wilden op een gegeven moment uitbreiden in deze huis, we lieten toen een aannemer komen en die vraagt dan wat wil je graag hebben. De aannemer zei al in het begin dat we dakramen bij de uitbouw moest nemen om op die manier veel daglicht naar binnen te krijgen. We hebben daarna een prijs aangevraagd nadat de aannemer klaar was met wat schetsjes, en het eerste wat schuifpuionline zei toen ze hier de bestaande situatie zagen is als je hier gaat uitbouwen, moet je een architect in de hand nemen omdat die het maximale kan bedenken wat je met deze uitbouw kunt realiseren. Na wat op internet te hebben gekeken zijn we bij een architect gekomen in de regio die ons aansprak vanwege de projecten die al gerealiseerd waren door hun. Onze wens was wel om met zo veel mogelijk glas te werken zodat er zoveel mogelijk daglicht naar binnen komt. We wilden normaal isolerend hr++ glas plaatsen met screens om de warmte zoveel mogelijk buiten te houden. Screens zijn veel duurder en minder mooi omdat je dan minder goed naar buiten kunt kijken als je ze laat zakken, daarom hebben we gekozen voor een hele neutrale zonwerende beglazing zodat de zon met minder warmte in je huis komt.